Do kraja sedmice uplata premije zdravstvenog osiguranja u Bugojnu

Admir Ždralović, rukovodioc poslovnice Zavoda za zdravstveno osiguranje Bugojno Foto: RTV Bugojno
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Odlukom Kantonalnog zavoda za zdravstveno osiguranje građani Srednjobosanskog kantona, putem banaka i pošte, od 19.decembra protekle godine vrše uplatu premije zdravstvenog osiguranja.

Na šalterima bugojanske poslovnice već duže vrijeme nema gužvi. Po riječima Admira Ždralovića, rukovodioca poslovnice Zavoda za zdravstveno osiguranje u našem gradu, 12 666 građana Bugojna u proteklom periodu izvršilo je uplatu premije zdravstvenog osiguranja. Rok za kupovinu zdravstvenih markica za 2017. godinu ističe sa 31. martom ove godine, te su iz ove poslovnice pozvali građane koji nisu izvršili uplatu da to učine do kraja sedmice.

Nakon 31. marta uplatu godišnje premije moći će izvršiti samo lica koja u tekućoj godini steknu pravo za zdravstvenu zaštitu i lica koja u ovoj godini navrše 18 godina života, i to u roku od 30 dana.

Inače, uplatom godišnje premije osigurana lica su oslobođena učešća u svim troškovima primarne, konzilijarno-specijalističke i bolničke zdravstvene zaštite u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Uplaćena premija vrijedit će do kraja ove godine.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o