Djeca iz KK Basket Time izvanredna na trodnevnom testiranju i treninzima u KK Spars

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Tri dana boravka i rada u Sarajevu ipak se pokazalo da KK Basket Time odlično radi sa djecom i da u klubu funkcioniše odlična trenerska klinika. Djeca su radila se u dvije dvorane u različitim terminima, na testiranju su bila djeca godišta 2004, 2005, 2006, jedan dječak 2003. i najmlađe dijete 2010. godište.

Nedim Vugdalić je oduševio svojim umjećem igre sve prisutne trenera i igrače, pikazao se i trener Dino Delić koji ga večeras promatrao rekao je da želi da vidi u dresu mladog Vugdalića u Prvoj grupi uzrasta 2004, 2005, ponudio je saradnju i nastavak testiranja u januaru.

S obzirom da je u toku takmičenje, u januaru će se obaviti dublji dogovor. Matej Kolovrat za 2006. na testiranju prošao, iskorigovana tehnika tokom kampa na Zlatiboru ovom dječaku je otvorila put uspjeha. Dogovor se nastavlja, jer je pozvan na dalju suradnju. Teo Skenderović zadovoljio u dugoj grupi 2005, kao i Jusić Adin za prvu grupu 2006-2007. Mladi Azer impširpasić je bolje umjeće pokazao i tehniku i brzinu sa 8 godina nego većina djece od 12 godina s kojom je testiran. Trener Dino u njemu vidi za dvije godine odličnog pleymakera. Na ostalima je da se više trude i stignu svoje vršnjake.

Ovim putem se zahvaljujem Seldinu Opardiji na vremenu provedenom sa našom djecom i treneru Dinu Deliću na strpljenju i korektnoj i fer ocjeni igrača i iskrenom mišljenju.To nije sve, par dječaka I djevojčica probati će angažman napraviti u Italliji uskoro preko velikog trenera i čovjeka koji radi na tome da pomogne mladim talentima u košarci gospodin Edin Dorocić, dugogodišnji prijatelj i čovjek koji zna šta treba uraditi da mladi pokušaju uspjeti.

Sa mlađom grupom je trenirao sin Mirze Teletovića, naša djeca su pokazala znanjem da su zvijezde i pored djece velikih zvijezda jer su bili fantastični.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'