Demokratska fronta u 69 općina izlazi sa samostalnom listom za općinska vijeća

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Potvrđeno je da će ova stranka u 69 općina/opština samostalno izaći sa listom za općinska/opštinska vijeća, odnosno skupštine opština

Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici održanoj danas u Sarajevu, usvojilo je Odluku o izbornim jedinicama i nivoima vlasti na kojima će se DF kandidovati na predstojećim lokalnim izborima.
Potvrđeno je da će ova stranka u 69 općina/opština samostalno izaći sa listom za općinska/opštinska vijeća, odnosno skupštine opština.

Utvrđen je, također, preliminarni broj kao i lista potencijalnih kandidata za načelnike općina i gradonačelnike – što vlastitih, što u koaliciji sa drugim političkim subjektima.

Zaključeno je da se nastave pregovori sa potencijalnim političkim partnerima, vodeći računa o slijedećem:

– Prioritet u predlaganju i lista i kandidata pa i mogućih koalicija je interes Demokratske fronte i dalje jačanje njene unutarstranačke infrastrukture i podizanje stepena povjerenja kod građana.

– Do kraja će se u cjelokupnom izbornom procesu ispoštovati prijedlozi i stavovi organa stranke na opštinskom i kantonalnom nivou – i kada su u pitanju liste Demokratske fronte za općinska vijeća i imena kandidata za načelnike općina ili gradonačelnike.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/