Demokratska fronta u 69 općina izlazi sa samostalnom listom za općinska vijeća

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Potvrđeno je da će ova stranka u 69 općina/opština samostalno izaći sa listom za općinska/opštinska vijeća, odnosno skupštine opština

Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici održanoj danas u Sarajevu, usvojilo je Odluku o izbornim jedinicama i nivoima vlasti na kojima će se DF kandidovati na predstojećim lokalnim izborima.
Potvrđeno je da će ova stranka u 69 općina/opština samostalno izaći sa listom za općinska/opštinska vijeća, odnosno skupštine opština.

Utvrđen je, također, preliminarni broj kao i lista potencijalnih kandidata za načelnike općina i gradonačelnike – što vlastitih, što u koaliciji sa drugim političkim subjektima.

Zaključeno je da se nastave pregovori sa potencijalnim političkim partnerima, vodeći računa o slijedećem:

– Prioritet u predlaganju i lista i kandidata pa i mogućih koalicija je interes Demokratske fronte i dalje jačanje njene unutarstranačke infrastrukture i podizanje stepena povjerenja kod građana.

– Do kraja će se u cjelokupnom izbornom procesu ispoštovati prijedlozi i stavovi organa stranke na opštinskom i kantonalnom nivou – i kada su u pitanju liste Demokratske fronte za općinska vijeća i imena kandidata za načelnike općina ili gradonačelnike.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/