Demokratska fronta Bugojno: Naša saopštenja se cenzurišu, a time se brojni problemi guraju pod tepih

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Želimo upoznati javnost na novi scenario cenzure saopštenja Demokratske fronte u programima RTV Bugojno, javnog servisa našeg grada, koji bi trebao da bude javni servis svih građana Bugojna, a ne isključivo određenih interesnih grupa i političkih stranaka.

Naše saopštenje od 09.03.2017. godine, u kojem smo govorili o krivcima za sve lošiji položaj Bošnjaka u kantonalnim organima vlasti, a time i veoma loš status najbrojnijeg naroda u Srednjobosanskom kantonu što valja zahvaliti dugogodišnjoj koaliciji SDA-HDZ, je cenzurisano u dijelu u kojem se imenom i prezimenom govori o krivcima, koji su svojim dugogodišnjim podaničkim aktivnostima spram HDZ-a doveli Bošnjake na rub naroda drugog reda.

Razočarani jesmo, ali iznenađeni nismo, jer su i neka ranija saopštenja DF-a Bugojno cenzurisana u dijelu u kojem se na argumentovan način govori o nepravilnostima i odgovornima za sve loše što se dešava u našem gradu i SBK/KSB.

To ćemo raditi i u budućnosti, jer naši glasači i naš narod su nam dali mandat da ih predstavljamo. Pozivamo rukovodstvo i odgovorne u RTV Bugojno da se vrate svojoj osnovnoj funkciji, objektivnom i pravovremenom informisanju javnosti, da prestanu biti glasnogovornici i čuvari interesa SDA, i da konačno progovore o svim problemima, koji tište naše građane.

Guranje pod tepih brojnih problema ne doprinosi ozdravljenju našeg društva. Naprotiv, cenzura u 21. vijeku doprinosi  samo još većem mraku u kojem se nalazi naš grad, a u čemu i pomenuta medijska kuća daje „svoj doprinos“. Građani zaslužuju da znaju istinu, da znaju ko ih loše i nakaradno predstavlja, bez obzira o kome se to radilo.

S poštovanjem,

Press OO DF Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o