Demobilisani borci odlučniji nego ikada: Spremni smo za nove proteste pred Vladom SBK

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju organizovan radni sastanak radne grupe Kampa demobilisanih boraca na kojem su donešena 2 zaključka, saznaje ekskluzivno portal Bugojno-danas.info.

Zaključak 1 radne grupe Kampa demobilisanih boraca: Ukoliko se do kraja februara ne objavi pročišćeni registar i odvoji borbeni od neborbenog koji treba da bude objavljen do 8. februara i ne usvoji zakon od posebnog značaja boračkih udruženja, mi demobilisani borci iz kampa smo prinuđeni organizovati ponovne proteste pred Vladom Federacije, saznaje portal Bugojno Danas.

Zaključak 2: Pošto SBK kanton nije ispoštovao član 20 zakona DEMOBILISANIH Boraca i članova njihovih porodica a neki kantoni su već usvojili ili je u proceduri, Kamp boraca traži hitan sastanak sa direktorom Kantonalne uprava za branioce Esadom Crnicom i premijerom Tahirom Lendom, da se pokuša naći rješenje. Ukoliko se ne dođe do sastanka i rješenja Borci Kampa će zajedno sa borcima ostalih kantona biti prinuđeni na proteste ispred Vlade SBK i postavljanje šatora do ispunjenja Čl. 20 jer su po zakonu dužni to ispuniti.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/