Demanti kladionice SportPlus na tekst objavljen na www.bugojno-danas.info (o2.o5.2o16.)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U našu redakciju je stigao demant sportske kladionice SportPlus, koji vam prenosimo u cijelosti:

Posljednja u nizu netočnih i apsurdno izvučenih iz konteksta informacija o kladionicama, odnosno uplatnim mjestima Priređivača igara na sreću u FBiH, objavljena je u ponedjeljak 2. svibnja, 2o16. godine na portalu www.bugojno-danas.info.

Naime, isti je portal, koristeći fotografije uplatnog mjesta Sportske kladionice „Sport Plus“, naveo netočne i apsurdne podatke o obvezama Priređivača igara na sreću, a pozivajući se na Zakon o igrama na sreću Federacije Bosne i Hercegovine.

Portal navodi kako se uplatna mjesta „ne smiju nalaziti na udaljenosti manjoj od 200 metara od vjerskih objekata, osnovnih i srednjih škola…“, a istodobno ne poznajući Zakon na koji se pozivaju u naslovu informacije.
Preciznije, isti taj Zakon predviđa udaljenost od 100 metara, a ne 200, kako je navedeno.

Istina, uplatno mjesto se nalazi unutar 100 metara zračne linije u odnosu na obrazovnu instituciju, ali je isto otvoreno i s radom počelo prije donošenja spomenutog Zakona, odnosno u vrijeme početka rada ovaj Zakon nije bio na snazi i lokacija za otvaranje uplatnog mjesta Sportske kladionice „Sport Plus“ ima Rješenje za otvaranje izdano od strane Federalnog ministarstva financija FBiH.

Dakle, uplatno mjesto, odnosno „Sport Plus“ d.o.o. ne krši nikakav Zakon i ima sva odobrenja za rad za spomenutu lokaciju u Bugojnu.

O svemu bi novinari ovog portala, da su zatražili, informaciju mogli dobiti i u sjedištu poduzeća u Novom Travniku, odnosno bila bi im dostavljena dokumenta koja potvrđuju kako „Sport Plus“ d.o.o. Novi Travnik ne krši Zakon.

Istodobno, dostavljena bi bila i kopija Zakona o igrama na sreću, a u koji autor teksta, očito je, nije upućen.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/