Demant Bedrije Hajlaković: “Nisam suspendovana iz Općinskog suda Bugojno”

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Nakon što se na portalu http://thebosniatimes.ba/clanak/3426 pojavila vijest o suspenziji Bedrije Hajlaković iz Općinskog suda Bugojno od strane Predsjednice Općinskog suda Bugojno, Randžane Hadžibegović Haračić zbog nošenja hidžaba, kontaktirali smo Bedriju koja je dala izjavu za naš portal Bugojno-danas.info, a koju vam prenosimo u cijelosti:

“Nije bilo nikakve suspenzije, kad je došao zaključak o zabrani nošenja marame mi smo razgovarali šta će biti dalje u vezi s tim. Predsjednica suda je rekla da li bi ja mogla promijeniti način pokrivanja da ne bude klasični, nakon čega sam ja maramu malo modernizovala. Neko je plasirao lažnu priču u medije. Danas sam bila jako iznenađena kada sam ugledala da se laž širi internetom. Redovno idem na posao i sve je uredu”

Portal Bugojno-danas.info poziva urednike portala www.thebosniatimes.ba da se izvinu za širenje laži koju su plasirali na svoj portal. Ukoliko smo nanijeli bilo kakvu štetu time što smo preuzeli vijest sa pomenutog portala, duboko se izvinjavamo, a u nastavku našeg rada ćemo ostati objektivni, nezavisni i u službi građana Bugojna.

Bugojno-danas.info

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/