Demant Basare Naima povodom saopštenja za javnost predsjednika NK Iskra

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Demant Basare Naima povodom saopštenja za javnost predsjednika NK Iskra

DEMANT BASARE NAIMA, NA LAŽNE NAVODE I KLEVETNIČKI SADRŽAJ
DAVORA IVOŠA, IZNESENE PUTEM ;

„SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KORIŠTENJE
INFRASTRUKTURE STADIONA JAKLIĆ“

Prije svega, sve Bugojance koji brend naše ISKRE prepoznaju kao svoj, ovim putem pozivamo da zajedno 27.03.2022 godine u 13 sati, na Gradskom stadionu Jaklić, podržimo ISKRINE PLAVE DAME, u velikom nedeljnom derbiju !

Naravno ovim putem pozivamo i gospodina Ivoš Davora, da nam se pridruži, umjesto da na neozbiljan način, iz samo njemu poznatih razloga, pokušava zabraniti veliku derbi utakmicu ?


U objavi od 25.03. 2022g. koju je potpisao gore navedeni g. Davor Ivoš, na žalost,izneseno je više lažnih navoda težeg klevetničkog sadržaja, u namjeri da se dovede u pitanje ugled našeg bugojanskog kluba, u premijer ligi ŽNK ISKRA Bugojno, kao i ugled predstavnika kluba, gospodina Basare Naima.

U vezi prednjeg, svoje pravo na zaštitu od lažnog i klevetničkog sadržaja, blagovremeno ćemo zatražiti pred nadležnim sudom, u skladu sa zakonom .

Radi naše javnosti, i prava na istinu, razotkrivamo stvarne činjenice iz klevetničkog teksta g. Ivoša,te citiramo njegov uvodni navod : „donešena je odluka da se ŽNK Iskra Bugojno uskračuje daljnje korištenje infrastrukture stadiona Jaklić …..“

Naglašavamo,Gradski stadion Jaklić je imovina Općine Bugojno, i pravo raspolaganja nad istim, ima isključivo vlasnik, tj.Općina Bugojno,a ne g. Ivoš !

Svaka Odluka, kojom bi neko drugi, pa i g.Ivoš, pokušao da upravlja općinskom imovinom i tako pribavlja novac, je PRAVNO NIŠTAVA i podliježe zakonskom sankcioniranju !

NK ISKRA Bugojno, može biti samo korisnik objekta gradskog stadiona uz odobrenje Općine Bugojno kao vlasnika, a ni u kojem slućaju predsjednik kluba Ivoš, ne može NAPLAĆIVATI drugim klubovima korištenje Gradskog stadiona Jaklić, kako to pokušava u konkretnom slućaju.

ŽNK ISKRA Bugojno, uz rezultate koje postiže u Premijer ligi, dobila je odobrenje od Općine Bugojno da koristi Stadion Jaklić za službene utakmice, općinskim aktom broj 04-05-02204-16 od 13.06.2016 godine.(dole u prilogu).

Navodi g. Ivoša, vezano za bilo kakve novčane transakcije rezimiramo na slijedeči način :

Sav novac eventualno uložen u Gradski stadion Jaklić je, JAVNI BUĐETSKI NOVAC !
Tvrdnja o bilo kakvom privatnom ulaganju g. Ivoš Davora u stadion Jaklić, je potpuno neutemeljena i proizvoljna !
Sve insinuacija i klevete g. Ivoša, o nezakonitom ostvarivanju bilo kakve koristi sa moje strane, biti će predmet postupanja nadležnog suda u postupku žaštite od klevete i neisinitih navoda g. Ivoša Davora.

Nadalje, g. Ivoš u svom saopštenju, pominje novčana sredstva odobrena od nadležnog ministarstva u svrhu sanacionih radova na objektu gradskog stadiona koja, kako navodi nisu prijavljena njemu tj. upravi Iskre.

Povodom ovakve neozbiljne ivoševe, konstrukcije istićemo slijedeće:

Navedena sredstva će biti realizovana isključivo u koordinaciji sa Općinskim vijećem Bugojno, kao ovlaštenim organom lokalne zajednice po aktu od 16.03.2022 godine, u skladu sa zakonom.

Ivoš Davor kao fizičko lice, ili u bilo kojem drugom svojstvu, ni u kojem slućaju ne može imati pristup ovom javnom novcu, odnosno projektnim sredstvima ministarstva, iz više razloga.

Prvi razlog : Ivoš Davor je neovlaštena osoba za raspolaganje predmetnim sredstvima i nema nikakvo pravo izvoditi bilo kakve radove na stadionu,jer za tako nešto nema odobrenja Općinskog vijeća kao nadležnog organa.
Drugi razlog je da se njegovim raspolaganjem finansijama kluba,ozbiljno bavi nadležno Kantonalno tužilaštva u predmetu broj: T06 0 KTA0029232 21.

Na žalost, umjesto da zajedno kao ISKRINI klubovi, pripremamo naše timove za što bolje rezultate u oblasti nogometa, na sceni imamo pokušaje neovlaštenog raspolaganja javnom imovinom, te ometanje službenih utakmica premijer lige Bosne i Hercegovine. .


U prilogu :

Akti kojima dokazujemo sve prednje navode i činjenice …


PREDSTAVNIK KLUBA
_________________________
/ Naim Basara /

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/