Delegacija Turskih šuma na čelu sa gosp. Bekir Karaçabey, posjetila Vladu SBK

http://preventlabs.ba/

Razlog posjete bila je dobra saradnja Direkcije Turskih šuma i ŠPD „Srednjobosanske šume“ d.o.o Donji Vakuf, koju su i posjetili nakon posjete Vladi kantona.

Jedan od zajedničkih projekata ova dva šumsko-privredna društva jeste i laboratorija za zaštitu šuma u Bugojnu, koje je sufinansirala Direkcija Turskih šuma.

Bekir Karaçabey, generalni direktor Direkcije Turskih šuma, kojem je ovo prva posjeta našoj zemlji, kaže kako je razlog posjete razvoj šuma na ovom području.

Vildan Hajić, direktor ŠPD „Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf, ovom prilikom je rekao kako se nada da će se saradnja još više razviti.

Tahir Lendo, premijer SBK, ovom prilikom se zahvalio za posjetu i rekao kako se nada da će se saradnja nastaviti.

Premijer je još zaželio dobrodošlicu gostima i čestitao direktoru Srednjobosanski šuma g-din. Vildanu Hajiću na izuzetnom zalaganju i doprinosu u saradnji i unaprijeđenju odnosa sa kantonom, lokalnom zajednicom te doprinosu razvoja šumarstva kao i saradnje sa Turskim šumama, Generalnom direkcijom Turskih šuma OGM.

tekst: tntportal.ba

https://www.bingotuzla.ba/2019/03/18/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno-od-18-3-do-20-3-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/