Davor Ivoš: Preuzet ću NK Iskra ako dobijem podršku načelnika i NK Iskra

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Fudbaleri NK Iskra jutros su otputovali u Cazin da odigraju utakmicu trećeg kola Druge lige grupa Zapad protiv ekipe FK Krajina.

Igrači i treneri su se pred polazak okupili ispred kafića Nukleus gdje su dočekali Davora Ivoša, vlasnika pomenutog kafića, koji je doslovno spasio NK Iskra od diskvalifikacije i ispadanja u najniži rang takmičenja.

Davor je srdačno pozdravio momke i poželio im sreću danas u Cazinu da se vrate kući sa bodovima.

Po odlasku igrača, Ivoš je dao izjavu za portal Bugojno Danas, prvi put nakon što se u medijima spomenulo da će se uključiti u spašavanje NK Iskra od diskvalifikacije.

Čuo sam dešavanja da su mnogi kazali da je nemoguće, odlučio se da pokušam, pokušajem našao neko riješenje privremeno. Sada sam došao u Bugojno da sagledam kompletnu situaciju da vidim šta je stvarno na stanju. Priča se o velikim dugovima 700 000 maraka. Nije to baš toliko, ja sam kontaktirao veliku većinu dužnika. Svi su pristali da se odstupi od kamata. Velika većina od njih je pristala da od neke glavnice odstupe. Svi su pristali na način nekog dogovora kako bi se njima isplatile potrebe koje su im dužne.”

Na pitanje “Da li će Davor Ivoš preuzeti NK Iskra” kaže:

Stavit ću se na raspolaganje a hoću li dobiti podršku da dobijem tu funkciju, to ne znam. Iskra je simbol našeg grada. Ja sam dao to što sam mogao da ona ne padne i da ne dozvolimo da zbog sitnih par hiljada maraka ispadne iz lige a hoću li dobiti podršku načelnika i samog nogometnog kluba i svih ljudi koje vole Iskru to ćemo vidjeti ovih dana dok se oko toga svega budemo bavili”, zaključio je na kraju za portal Bugojno Danas, Davor Ivoš.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o