Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Nešto manje oblačnosti i bez padavina se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne. Tokom dana, u cijeloj zemlji se očekuje kiša koja će lokalno biti i intenzivnija.

Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11. A najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa kišom. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

Bio prognoza

Promjenljivo i tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba će uzrokovati promjenu raspoloženja, glavobolju, probleme sa snom. Pri tome će izražena južina dodatno negativno djelovati na opštu sliku. Hronični bolesnici trebali bi tokom dana biti oprezniji, naročito u zapadnim dijelovima zemlje, gdje će južno strujanje zraka biti izraženije.

Četvrtak

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. U planinskim dijelovima i sa slabim snijegom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 7 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Petak

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Subota

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom vjetrovito. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu od 9 do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni, piše Federalni hidrometeorološki zavod.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/