Danas pretežno oblačno vrijeme, kiša u Hercegovini i dijelovima Bosne

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 16 °C, piše Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna temperatura oko 8 °C.

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Uz tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata su, prije podne, moguće nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima.

Nedjelja

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 7 do 10. A najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Ponedjeljak

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Utorak

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Samo ponegdje može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/