Dan škole u Gimnaziji Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Gimnazija Bugojno će u ponedjeljak, 11. aprila obilježiti Dan škole i ujedno 70 godišnjicu otkada je ova obrazovna ustanova i zvanično otvorena.Tim povodom, Svečana akademija uz prigodan program, biće održana u 12 sati u prostorijama škole.

Prema podacima koje smo dobili od direktora Gimnazije Mesuda Šečića, 17. novembra 1945. godine , Ministarstvo prosvjete je ,Aktom tadašnje Narodne vlade BIH-ne, donijelo odluku o osnivanju Gimazije Bugojno.Međutim, ova obrazovna ustanova je zvanično počela sa radom 10.januara 1946.godine kada je prvi put održana nastava sa dva odjeljena prvih razreda i dva uposlena: vd. direktorom Fehimom Efendićem i nastavnicom Zlatkom Vinković te honorarnim nastavnikom-inžinjerom Dimitrijem Tolstontovim.

Povodom 70 godina od zvaničnog otvaranja Gimnazije ali i Dana ove škole, u ovoj obrazovnoj ustanovi će u ponedjeljak biti upriličen prigodan program. Nasatva će trajati do 10 sati, a u 11 je predviđena podjela zahvalnica učenicima koji su tokom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima kao i pohvale učenicima, članovima školskih sekcija. Svečana akademija kojoj će prisustvovati brojni gosti,biće održana u 12 sati uz prigodnu priredbu koju su pripremili učenici i profesori škole.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/