Dan šehida u Bugojnu – Fatiha i dova pred duše šehida

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nekoliko stotina Bugojanaca učenjem fatihe i dove, te polaganjem cvijeća ispred Centralnog šehidskog spomen obilježja u centru grada obilježilo je drugi dan Ramazanskog bajrama – Dan šehida.

Ispred spomen obilježja šehidima fatihu su proučili i cvijeće položile delegacije Organizacije porodica šehida- poginulih boraca, Medžlisa IZ Bugojno, Općine Bugojno, Udruženja RVI, udruženja „Za tebe BiH“, te općinske organizacije SBB-a i SDA Bugojno.

Uslijedila je potom posjeta šehidskim mezarjima u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, te mezarjima u Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima. Posjeta pomenutim mezarjima bila je realizirana uz organizovan autobusni prevoz. Učenje jasini šerifa i dove za šehide MIZ Bugojno zakazao je za 12,45 sati u svim džamijama na području medžlisa.

Sutra, trećeg dana Ramazanskog bajrama na Trgu Zlatnih ljiljana održat će se tradicionalni Bajramski koncert. Nastupit će Gradski folklorni ansambl i Vokalni ansambl Bugojno. Početak je u 21 sat.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/