Da li će biti nastavljena lijepa rukometna priča Iskre iz Bugojna?!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje za javnost rukometnog kluba Iskra iz Bugojna koje vam prenosimo u cijelosti:

Klub se nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Trebamo platiti kotizaciju za drugi dio prvenstva i registraciju igrača. Vise od 4 mjeseca nismo dobili ni marke. Izuzetak je 150 KM kao najbolja ekipa grada. Što iskreno nije nagrada nego poniženje, bolje bi bilo da smo primili plaketu samo. Jer je i kroz nagradu potcijenjen rad kluba.

Za prošlu godinu smo dobili 50% od, po pravilniku Sportskog saveza, planiranih sredstava. Što od Sportskog saveza što od Općinskog vijeća dobijeno je 9200 KM. Imamo u godinu dana 26 utakmica koje u prosjeku koštaju 500 KM, kotizaciju, registracije igrača, sitne troškove nabavke sportskih rekvizita (ljepilo, lopte, markeri), trenerske honorare. Imamo samo obećanja, novac ipak ne dobijamo. Ulažemo napor da održimo klub ali je sigurno da nećemo moći izdržati. Klub nećemo gasiti, nemamo pravo na to ali ćemo ga prepustiti Sportskom savezu pa neka odgovorni rade s njim šta žele.

Očigledno je da Sportski savez egzistira kao neka imaginarna organizacija, trebala bi da postoji, priča se da postoji, ali niko ne zna gdje i kako. Trebalo bi da ga čine klubovi, da ima sastanke, skupštine (redovne i izvještajne). Apsurd je da predsjednik nogometnog kluba i predsjednik Sportskog saveza je jedna ista osoba, možda je interventno moguće ali dugoročno stvarno nema smisla. Nismo ni protiv koga, samo želimo da dobijemo ono što nas sljeduje po pravilniku imaginarne organizacije takozvanog “sportskog saveza”.

Pitanje za kraj, ako smo mi dobili 50% a sport potrošio godišnji budžet, kome su otišle naše pare?

MRK Iskra Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o