Članovi lokalnog tima Bugojno Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini učestvovali na 3. razmjeni koja nosi naziv “Prijatelji bez granica”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH. Članovi našeg lokalnog tima Bugojno su ove godine učestvovali na 3. razmjeni koja nosi naziv “Friends without borders”, odnosno “Prijatelji bez granica” koji provodi ASuBiH. Glavni cilj projekta je ukloniti socijalne barijere između učenika koji pohađaju nastavne procese praćene različitim planovima i programima u istoj školi ili zajednici. Ovaj projekt će biti realiziran tokom narednih 10 mjeseci, a finansiralo ga je Ministarstvo vanjskih poslova SAD.

Naš grad su posjetili učesnici lokalnog tima Žepče na četverodnevnu razmjenu, čiji su dani bili ispunjeni raznim aktivnostima. Prvi dan je prošao u panel diskusiji: “Dvije škole pod jednim krovom: problemi ili rješenje?” konstruktivnim prijedlozima i strašnoj motivirajućoj atmosferi. Srednjoškolci i prosvjetni radnici na još jednoj, nekima nemogućoj misiji, a i nama na putu ka boljem sutra!

Drugi dan je prošao u radnoj akciji gdje su članovi oba tima dokazali da se uz malo truda može postići MNOGO!

Treći dan održana je ulična akcija u kojoj su članovi razmjene sa građanima našeg grada na veliko platno ispisali svoja mišljenja o obrazovanju srednjoškolaca u BiH. Kasnije, istog dana, odrađena je i forum predstava gdje su članovi pokazali svoja glumačka umijeća i efektnost grupnog rada.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o