Članovi Karate kluba Bugojno opravdali očekivanja na najkvalitetnijem karate turniru u BiH na Ilidži

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 04. i 05. marta 2017. godine na Ilidži je održan najkvalitetniji karate turnir u Bosni i Hercegovini. Tehnički organizator ovog takmičenja je karate klub „Champion“ Ilidža. Učestvovalo je preko 1000 takmičara iz 6 zemalja regije (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Albanija i Makedonija) iz oko 100 klubova.

Prvog dana takmičenja, koje je bilo organizovano za kadete, juniore, U-21 i seniore, učestvovalo je preko 460 takmičara, a Karate klub Bugojno je predstavljalo njih 11, te ostvario rezultat od osvojene jedne srebrne i jedne bronzane medalje.

Drugo mjesto osvojila je Adela Memić u kategoriji borbe juniorke -48 kg, a treće mjesto osvojio je Armin Ljubunčić u disciplini borbe juniori -55 kg.

Drugi dan takmičenja je bio namijenjen kategorijama za djecu, a Karate klub Bugojno je nastupio  sa 12 takmičara , te je za većinu njih ovo bio prvi značajniji nastup. Učestvovalo je oko 600 takmičara, a član našeg kluba, Eman Omerinović je pobijedio 3 borbe i osvojio veoma značajno treće mjesto. Ostali takmičari koji su nastupili drugi dan su: Emrah Mešan, Hamza Memić, Amar Tihak, Ajnur Kmetaš, Haris Ljubunčić, Mirza Sušić, Emelin Jusufbašić, Belmin Bektaš, Almin Bektaš, Adnan Palačkić, Faris Meštrovac. Svi ovi takmičari su opravdali očekivanja s obzirom da se radilo o prvom njihovom nastupu na ovom nivou takmičenja, te da se u budućnosti od njih mogu očekivati izuzetno značajni rezultati.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/