Članovi AMK 70230 Bugojno: Nismo divljaci, samo volimo automobile

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Prije osam godina u Bugojnu je prvi put organizirano druženje ljubitelja automobila. Otad do danas redovno se okupljaju, a osnovali su i Auto-moto klub (AMK) 70230 Bugojno, koji okuplja na stotine zaljubljenika u četverotočkaše.

– Auto-moto klub nikada službeno nije osnovan, ali imamo predsjednika kluba te više od 50 članova – kazao je član AMK 70230 i dodao da je bolje da se ne predstavlja da ga “policija ne bi maltretirala”.

Član AMK 70230 Bugojno je kazao da su njihovi članovi uvijek u očima policije bili divljaci, iako to, kako kaže, nije tako.

– Zbog pojedinaca grupa je na lošem glasu. Iako su svi naši automobili obilježeni naljepnicom kluba, ako neko “divlja” ili brzo vozi u SBK, sve se to prepisuje našim članovima. Mi samo volimo automobile i ne želimo da ljudi misle da smo mi divljaci – istakao je ovaj član AMK 70230.

Dodao je da ih policija stalno zaustavlja i prekida im druženja, ali se nada da će se to promijeniti.

– Više od stotinu članova želi ponosno predstavljati Bugojno i srednju Bosni na mnogobrojnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, a vrijeme će pokazati da smo mi dobra ekipa koja voli automobile, a ne voli brzu vožnju – istakao je sagovornik.

Dodao je da je zbog zime sad zatišje u druženju ljubitelja automobila, ali da se okupljanja nastavljaju na proljeće.

“Napucani” automobili

– Rijetko kad se desi da članovi našeg kluba ne budu zaustavljeni na cesti jer su im automobili “napucani” i samim ti su potencijalni brzi vozači. Nadam se da će se te predrasude promijeniti i da će svi shvatiti da mi samo volimo automobilizam, a ne brzu vožnju. Brzo vozimo na trkama i na autoputevima i nigdje drugo – rekao je član AMK 70230 Bugojno.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/