Čišćenje i uređenje rijeke Vrbas i rijeke Vesočnice (29.10.2016. u 10 sati)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

POZIV

SVIM ČLANOVIMA UDRUŽENJA SRD BUGOJNO, KAO I SVIM LJUBITELJIMA PRIRODE

–              Na sastanku Izvršnog Odbora SRD BUGOJNO, dana; 24.10.2016 godine, pod tačkom 3(tri), dnevnoga reda

  1. ČIŠĆENJE I UREĐENJE RIJEKE VRBAS I RIJEKE VESOŠNICE

I.O SRD BUGOJNO donosi slijedeću:

ODLUKU

  • Pozivaju se svi članovi SRD BUGOJNO, svi ljubitelji prirode, čiste okoline, sva Udruženja registrovana u Općini Bugojno, institucije Općine Bugojno, pravna i fizička lica u Općini Bugojno i ostali punoljetni građani Općine Bugojno da uzmu učešće u akciji čišćenja i uređenja rijeke Vrbas i rijeke Vesočnice, na lokaciji RIJEKA VRBAS – VRBASKI MOST KOD STOČNE PIJACE I RIJEKA VESOČNICA UŠĆE U RIJEKU VRBAS UZVODNO KROZ VRBAS NASELJE DO MAGISTRALNOG PUTA KOD LOVAČKOG DOMA BUGOJNO.

NAPOMENA:

  • POSEBAN AKCENAT STAVLJA SE NA OVO PODRUČJE KOJE  JE U PREDHODNOM PERIODU PRETRPJELO OGROMNE ŠTETE PRILIKOM INCIDENTNOG ZAGAĐENJA, KAO I DEPONIRANJE OTPADA OKO RIJEKE VESOČNICE U VRBAS NASELJU.

PRESTAVNICI SRD BUGOJNO ĆE SE POSEBNO POZABAVITI ČIŠĆENJEM I UREĐENJEM OTPADNE CIJEVI IZ KOJE SU IZLAZILE OTPADNE MATERIJE KOJE SU UNIŠTILE AUTOHTONU VRSTU POTOČNE PASTRMKE,  KAO I NEPOSREDNOG PODRUČJA OKO ISTE, (LOKACIJA GRANIČNOG PODRUČJA IZMEĐU VRBAS NASELJA I JAKLIĆA).

POSEBNA NAPOMENA:

  • SRD BUGOJNO ĆE U NAREDNIH 7(SEDAM) DANA IZVRŠITI REDOVNO GODIŠNJE PORIBLJAVANJE RIJEKE VRBAS I NJENIH PRITOKA, AUTOHTONOM POTOČNOM PASTRMKOM ZAKONSKI CERTIFICIRANOM UZ SVU PRATEĆU DOKUMENTACIJU OD ZDRAVSTVENOG STANJA PA DO GENETSKE KARTE.
  • POSEBNO PORIBLJAVANJE RADIT ĆE SE NA LOKACIJAMA KOJE SU NAVEDENE U TAČCI 3(TRI) DNEVNOGA REDA.

PORIBLJAVANJE ĆE SE IZVRŠITI  JAVNO, PROPRATITI MEDIJSKI I UZ PRISUSTVO NADLEŽNIH INSPEKCIJSKIH ORGANA SBK/KSB, NADLEŽNIH KOMISIJA SRD BUGOJNO I SVIH DOBRONAMJERNIH LICA, PRIJATELJA UDRUŽENJA.

UKOLIKO JAVNOST, PRAVNA I FIZIČKA LICA DOPUSTE SEBI DA PONOVNO UČINE ISTU GREŠKU, TE SVOJIM NESAVJESNIM RADOM I RUKOVANJEM MATERIJAMA KOJE KORISTE U PROIZVODNJI, DOVEDU U PITANJE ZDRAVSTVENO STANJE ILI STRADANJE RIBLJEG FONDA, KAO I SVEGA ŠTO JE U VODI ILI NEPOSREDNO UZ VODU,  SRD BUGOJNO ĆE PODUZETI MJERE KOJE SU VEĆ U PROCEDURI RADI  ZAŠTITE I OČUVANJA RIBLJEG FONDA I OKOLIŠA, REGULISANE ZAKONOM O SLATKOVODNOM RIBARSTVU, A POSEBNO REGULISANE ZAKONOM O VODAMA FBiH  I BiH

ZA UČESNIKE U AKCIJI ČIŠĆENJA I UREĐENJA OBEZBJEĐENA JE HRANA I PIĆE

KONTAKT INFORMACIJE : 061 708 227 (PREDSJEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SRD BUGOJNO)

U nadi za Vašim pozitivnim mišljenjem i odzivom u što većem broju, srdačno Vas pozdravljamo.

Sa poštovanjem!

Odluka je donesena jednoglasno,  vodi pod brojem; 03/24/10/16 i stupa na snagu odmah.

SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO BUGOJNO

Bugojno, dana; 25.10.2016 godine

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/