CIJELOM SVIJETU PRIJETE OGROMNE POPLAVE: Ove zemlje su najugroženije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U jednom od istraživanja navodi se i da ukoliko bi se jedan od glečera na Grenlandu potpuno otopio, to bi izazvalo poplave u priobalnim područjima širom svijeta

Nivo mora je u svijetu od 1992. godine prosečno rastao za oko 7,6 centimetara, a trenutno je porast nivoa mora brži nego u posljednjih 50 godina.

Ono što predstavlja još veću opasnost jeste i podatak da će nivo mora do kraja ovog vijeka porasti za čak 91 centimetar.

Ove dramatične podatke iznijela je NASA nakon velikog istraživanja. Ove prognoze su značajno lošije u odnosu na predviđanje koje su 2013. godine objavile Ujedinjene nacije.

Razlog za podizanje nivoa mora je globalno zagrijevanje usled topljenje leda na polovima. U jednom od istraživanja navodi se i da ukoliko bi se jedan od glečera na Grenlandu potpuno otopio, to bi izazvalo poplave u priobalnim područjima širom svijeta, a Menhetn bi bio otpuno “sahranjen”.

Ukoliko se ove apokaliptične prognoze obistine, gradovi širom svijeta koji se nalaze u priobalnim dijelovima bili bi potopljeni.

cafe.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/