CIJELOM SVIJETU PRIJETE OGROMNE POPLAVE: Ove zemlje su najugroženije

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U jednom od istraživanja navodi se i da ukoliko bi se jedan od glečera na Grenlandu potpuno otopio, to bi izazvalo poplave u priobalnim područjima širom svijeta

Nivo mora je u svijetu od 1992. godine prosečno rastao za oko 7,6 centimetara, a trenutno je porast nivoa mora brži nego u posljednjih 50 godina.

Ono što predstavlja još veću opasnost jeste i podatak da će nivo mora do kraja ovog vijeka porasti za čak 91 centimetar.

Ove dramatične podatke iznijela je NASA nakon velikog istraživanja. Ove prognoze su značajno lošije u odnosu na predviđanje koje su 2013. godine objavile Ujedinjene nacije.

Razlog za podizanje nivoa mora je globalno zagrijevanje usled topljenje leda na polovima. U jednom od istraživanja navodi se i da ukoliko bi se jedan od glečera na Grenlandu potpuno otopio, to bi izazvalo poplave u priobalnim područjima širom svijeta, a Menhetn bi bio otpuno “sahranjen”.

Ukoliko se ove apokaliptične prognoze obistine, gradovi širom svijeta koji se nalaze u priobalnim dijelovima bili bi potopljeni.

cafe.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o