Četvrti dan Festivala Fedra BiH Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Sinoć se bugojanskoj publici predstavilo Pozorište Travnik sa predstavom „F.K.P.“. Autor teksta je Rusmir Agačević Rus, a režiju potpisuje Roberto Rifi Zahirović.

„F.K.P.“ predstavlja komediju koja na duhovit način progovara o tragedijski ozbiljnim temama. Predstava govori o životu jedne neobične porodice koja u svojim unutrašnjim previranjima, nepovjerenju i iskrivljenim vrijednostima nametnutim od društva i sistema, nastoji da proizvede stroj koji će im pomoći da zavladaju svijetom, te kreiraju posebnu konzervu, postanu bogati i moćni, ulazeći u apsurde svakodnevnice.

Ovo je novo izdanje poznatog Agačevićevog djela u originalnom nazivu “Događanje familije Hadumići” iz 1989. godine. Zbog velikog interesovanja publike je prenesena i na televizijske ekrane. Bez obzira na protok vremena, promjene sistema, ona ima svoju aktuelnost i plijeni dramskom radnjom i zanimljivim dijalozima.

U jutarnjem terminu DP Eko Art Bugojno je odigralo predstavu „Žabac i stranac“. Voditeljice procesa i mentorice su Azra Huskić i Sanja Krnjajić.

Kao okosnicu su koristili priču nizozemskog pisca Max Velthjuisa i prema njoj gradili selo na rubu šume, u kojem životinje žive u miru i slozi. Dolazak stranca u selo donosi nemir, ali zbog strančevog dobrog ponašanja i njegove pomoći, mišljenje o njemu se mijenja.

„Iako ova priča liči na bajku, ponekad nam bajke pomognu da bolje razumijemo šta nam to u stvarnosti nedostaje: malo više ljubavi i dobrote, ljubaznosti prema svim strancima koje sretnemo.“- poručuju iz Eko Arta.

Večeras će biti odigrana predstava „Neboder“ u izvedbi HKUD „Dinara“ Livno, a za djecu je Teatar FEDRA Bugojno izveo predstavu sa početkom u 11 sati „Jezik je najjače oružje“.

https://www.bingotuzla.ba/2020/06/03/kataloska-akcija-4-14-6-2020/