Četiri porodice nestalih Hrvata Bugojna pronašle smiraj

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas, 19.03.2021. godine, su u Bugojnu nakon 27 godina uz vojne počasti  na gradskom groblju Sultanovići sahranjeni posmrtni ostaci trojice nestalih bugojanskih Hrvata, pripadnika HVO-a, Ante Markulja, Dragana Miličevića i Frane Jezidžića dok će posmrtni ostaci Zorana Galića biti sahranjeni u subotu na gradskom groblju u Mostaru.

Pored mnogobrojne rodbine i velikog broja Bugojanaca, brojnih delegacija Udruga, predstavnika vlasti  na komemoraciji su prisustvovala i delegacija općine Tomislavgrad koju je predvodio predsjednik općinskog vijeća Ilija Papić, kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Tomislavgrad i to, UDVDR HVO, HVIDR-a i Udruga vojne policije. Na komemoraciji je prisustvovalo i izaslanstvo RH koju je predvodio ministar vanjskih poslova Grlić Radman i general Mareković. Od delegacija hrvatskog naroda u BIH delegaciju je predvodio predsjednik HNS Dragan Čović sa saradnicima.

Današnja komemoracija održana je na godišnjicu  raspuštani svih logori na području F BiH pa tako i u Bugojnu koji se nalazio na stadionu NK Iskra, na blagdan sv. Josipa 19.03.1994.  Prisjetimo se da je se toga dana izvršila razmjena zarobljenika iz Bugojna kad je se razmijenilo 294 Hrvata logoraša.

Ostaci bugojanskih Hrvata koji su danas sahranjeni pronađeni su tijekom ljeta prošle godine na lokalitetu Rostavo.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o