ČESTITKE: Rukometaši Iskre u Bugojno se vratili bez poraza

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U prvoj utakmici koja je bila na rasporedu danas, odigrala se u sportskoj dvorani na Bilmišću u Zenici.

Naši rukometaši su odigrali neriješno 22:22 sa favoriziranim Bjelovarom. Iskra je bila nošena Alenom Čaberom i Franom Đikićem koji su zajedno sakupili 20 odbrana.

Od igrača su se istaknuli bili su Marko Đikić, Aldin Hadžiabdić, Ahmed Zukić, Amar Bačvan, Amir Bostan.

Bjelovar je dvadeset sekundi prije završetka utakmice imao gol razlike i napad, ali uporni i spretni Ajdin Velić krade loptu protivnicima i Iskri donosi zasluženi bod.

U utakmici između Iskre i Ogulina koja se odigrala u 18:00 sati u zeničkoj Areni, Iskra nošena Amirom Bostanom, Ajdinom Velićem i sjajnim Alenom Čaberom na golu stigla je do još jedne pobjede 24:20.

U važnim trenucima svojim golovima pobjedi Iskre su doprinijeli Amar Rušpić, Elmir Mujić i Džejlan Kaltak.

Sutra 15.01. će se znati ime pobjednika turnira jer Bjelovar ima odigrati još jednu utakmicu sa Žepčem.

Najvjerovatnije će o osvajaču turnira odlučivati bolja gol razlika ili će Iskra dijeliti prvo mjesto s Bjelovarom koji u slučaju da ostvari pobjedu nad Žepčem u zadnjem susretu imati Isti omjer pobjeda kao i naši rukometaši.

Kako bilo da bilo naši rukometaši su pokazali kvalitet i lijepu igru. U Bugojno su se vratili svijetla obraza, bez poraza.

Uzmemo li u obzir uslove u kojima treniraju naši momci po velikom minusu, 3 pobjede i jedan remi u dva dana su fenomenalan rezultat.

Novo vrijeme je došlo za rukometaše Iskre, trener Fuad Mahmutović je posložio kockice, a rukometna legenda Bugojna Asim Šahman svojim zalaganjem u upravnom odboru MRK Iskra Bugojno, pokazuje da ima velike ambicije prema voljenom klubu. Asim je trenutno na svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj i u stalnom je kontaktu sa trenerom Fuadom.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/