Čestitka u povodu Medjunarodnog dana obrazovanja – potpredsjednica F BiH dr. Melika Mahmutbegović

https://www.bugojno-danas.info/

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Međunarodni dan obrazovanja. Posebne čestitke upućujem prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, školskim i akademskim menadžmentima te svim uposlenima u ovoj izuzetno važnoj društvenoj oblasti.

Obrazovanje i odgoj djece izuzetno je težak i odgovoran posao. Ujedno, to je i plemenita misija koja stvara temelj izgradnje obrazovanog i odgovornog pojedinca te kreira njegove moralne vrijednosti.

U našoj državi sve više jača svijest o ulozi obrazovanja ali treba još mnogo ulagati u poboljšanje sistema, polazeći pri tome od činjenice da obrazovanje zauzima strateško mjesto na listi prioriteta u svakoj državi koja želi bolju budućnost i prosperitet.

Današnji dan je zato prilika da podsjetimo na značaj obrazovanja za ukupan razvoj društva u cjelini i da pokažemo više uvažavanja prema svima koji su, na bilo koji način, uključeni u taj proces .

Čestitam vam Međunarodni dan obrazovanja!

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/