Čestitka načelnika Općine Bugojno povodom dana Armije BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

„Svim borcima i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim šehidskim porodicama i invalidima odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92.-’95., svim bosanskohercegovačkim patriotima u Bugojnu i Bosni i Hercegovini, čestitam 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Tačno prije dvadesetičetiri godine, 15. aprila 1992. godine, od jedinica Teritorijalne odbrane Bosne i Hercegovine i organizovanih dobrovoljaca, formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine. Njena svrha bila je zaštita života građana Republike Bosne i Hercegovine, kao i očuvanje cjelokupnosti njene teritorije, kao suverene, nezavisne i slobodne države svih njenih građana.

Bugojno je u odbrambeno-oslobodilačkom ratu izgubilo 326 svojih boraca, kao pripadnika ARBiH, a 317 boraca su postali invalidi. Zato je obilježavanje ovakvih godišnjica obaveza da se prisjetimo svih patriota, koji su za odbranu Bosne i Hercegovine dali svoje živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Hvala svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine za sve ono dobro što su učinili za nas i omogućili nam da i dalje živimo i gradimo budućnost ove zemlje.

Koristim priliku da pozovem građane Bugojna, koji BiH osjećaju kao svoju domovinu, da 15. aprila 2016. godine u 10 sati, u Šehidskom mezarju,” položimo cvijeće i odamo počast svim poginulim bugojanskim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.”

OPĆINSKI NAČELNIK
Hasan Ajkunić, prof.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/