„Čehovljeve pripovetke“, posule decembar na TIFBU scenu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Zgodna priča o decembru, posljednje sinu jedne godine, a svaka ima dvanaest sinova. Decembru se ljudi umiljavaju na razne načine. Jedan, u svijetu prepoznatljiv pozdrav za decembar je „Hello December“, a TIFBU ga je pozdravio sa studentskom predstavom iz Novog Sada, kud ćeš ljepši pozdrav, od mladosti.

Studenata Akademije umjetnosti Novi Sad i predstava „Čehovljeve Pripovetke“, ugrijali emocijama TIFBU publiku  i uveli nas u decembarski maraton na TIFBU sceni.

Ispitna predstava I. godine glume studenata Akademije umetnosti Novi Sad, u klasi profesorice Jasne Đuričić.

TIFBU 2016 ima cilj da promoviše mlade glumce, studente, da im pruži podršku u njihovom izrazu i ostvari kontakt sa publikom. Studenti iz Novog Sada poklonili su nam topli Čehov jezik, protkan tankim i neponovljivim linijama umjetnosti. Prava decembarska noć, kao u bajci desila se na TIFBU sceni, jednog ponedeljka.

Sljedeća predstava koja dolazi na TIFBU scenu, a desit će se jedne srijede u decembru je iz Banja Luke. Tačnije, 07.12. od 20 časova na TIFBU sceni, publika će moći pogledati predstavu DIS teatra iz Banja Luke. „Granice“, savremena, neverbalna predstava.

U predstavi igraju: Nina Eraković, Slobodan Miljević, Ognjen Bogdanović, Aleksandar Josipović i Kristina Čulić, a kreativni tim čini: Slaviša Borojević , Miroslav Sinkić, Svetozar Babić i Novica Bogdanović.

Predstava „Granice“, je neobično scensko osvarenje, maštarija koja će vas odvesti u daleke predjele mašte, ali i podsjetiti da smo svjedoci vremena i društva u kojem se nameću i žive nacionalne granice, rodne podjele, etičke razlike, političke granice, unutrašnje, lične. Sve to tiče se nas koji živimo u ovom vremenu i skromno želimo ostaviti trag na sceni.

Neka nas, u pozorištu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/