Bukvarević: Do 20. septembra kompletan borački registar

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U Federalnom ministarstvu za boračka pitanja do 20. septembra će, kako je za Faktor izjavio Salko Bukvarević, resorni ministar, imati uspostavljen kompletan registar pripadnika oružanih snaga.

Objašnjava da će, ukoliko se usvoji Prijedlog zakona o demobilisanim borcima, koji je predložila Vlada FBiH, registar biti javno objavljen, a na čemu insistiraju i borci.

“Završili smo boračke registre za devet kantona, a do 20. septembra će biti gotov i registar boraca za Kanton Sarajevo koji će ići na uvid instutucijama. Time ćemo imati uspostavljen kompletan registar pripadnika oružanih snaga, od jednog dana provedenog u oružanim snagama do maksimalnih 52 mjeseca. To do sada nikada nije bio slučaj”, rekao je Bukvarević za Faktor.

Faktor

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o