Bugojnu vratiti poduzetnički duh i imidž poželjne lokalne zajednice

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić boravio je danas u radnoj posjeti u Bugojnu, gdje se sastao sa kandidatima NB-a za Općinsko vijeće. Nakon razgovora sa građanima, predsjednik Šepić je učestvovao u prezentaciji politike i konkretnih rješenja za ovu lokalnu zajednicu.

„Došao sam da pružim podršku našim sjajnim kandidatima sa liste NB-a, koji su odgovorni i predani ljudi i mogu donijeti potrebne promjene u ovaj grad, kao i našem kandidatu za načelnika dr. Asmiru Karadži koji je kantonalni zastupnik i prepoznatljivo lice kome su podršku najavile i neke druge političke stranke. Dr. Karadža ima velike šanse da bude novi načelnik ovoga grada. U razgovoru sa kandidatima, prenio sam im i preporuke povodom narušene epidemiološke situacije i potrebu da se ne održavaju veliki skupovi te da se aktivnosti odvijaju uglavnom na otvorenom, sa što manje ljudi, sa maskama i distancom“, poručio je Šepić.

Merima Ždralović, nositeljica je liste za Općinsko vijeće Bugojno, prezentirala je rješenja Nezavisnog bloka za ovu lokalnu zajednicu, s ciljem da NB doprinese vraćanju imidža Bugojnu kao poželjne lokalne zajednice.

Ždralović kaže: „Bugojno je nekad bilo važna raskrsnica i industrijski centar. Nažalost, to odavno više nije i potrebna je šok terapija u ekonomskom smislu, ali i u razvojnom. Našu opštinu moramo okrenuti drugačijim prioritetima, a to su sigurno mala i srednja preduzeća, kao i promocija poduzetništva, te zaštita naše okoline. Nezavisni blok se snažno zalaže za ravnomjerni regionalni razvoj, tako da su primanja policajca, nastavnika, doktora, porodilje… budu ujednačena na prostoru čitave zemlje – to su važni prioriteti i za nas u Bugojnu.“

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o