BUGOJNO: Volonteri u ponedjeljak počinju sa radom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

S ciljem realizacije zaključka Općinskog vijeća Bugojno o angažmanu volontera i njihovom stručnom osposobljavanju danas je u Kristalnoj sali održan radni sastanak predstavnika javnih preduzeća i ustanova i 38 primljenih volontera, a domaćin sastanka bio je načelnik Hasan Ajkunić sa saradnicima.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić, zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta, zastupnik u kantonalnoj skupštini Amir Šečibović i predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću dr. Nedžad Jusić.

“Danas je jedna pozitivna slika koja ide iz Bugojna, puna podrška ovo što radi Općinsko vijeće zajedno sa načelnikom gospodinom Ajkunićem. Ovo je stvarno za sve pohvale. Polovinom 12. mjeseca SBK ponovo raspisuje poziv za volontere, 360 upražnjenih mjesta će biti, tako da svi oni koji nisu iskoristili ovu priliku, mi ćemo se staviti na raspolaganje, ukoliko bude lokalna zajednica zajedno sa kantonalnom vlasti u mogućnosti da bude što veći broj Bugojanca i da dobiju priliku, u prošloj godini na nivou kantona je bilo 36 volontera iz Bugojna, nadam se da će ove godine taj broj biti veći. Pozitivna slika, pozitivne stvari iz Bugojna idu već duže”, izjavio je zastupnik u kantonalnoj skupštini Amir Šečibović.

“Mislim da je ovo jedna od najljepših slika, hvala Bogu 38 volontera će imati priliku da u mjesecu novembru zasnuje radni status. U kantonu smo postigli najbolje rezultate oko zapošljavanja u 2017. godini, a taj trend će biti vidljiv i u 2018. i 2019. godini. To govorim jer su nam veliki projekti u fazi završavanja i fazi počinjanja. Polako popravljamo ekonomsku sliku razvoja grada Bugojna”, istakao je između ostalog načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/