Bugojno vodeći tim Socijalnog dana 2019!

Srednjoškolci su i ove godine, četvrti put za redom, pokazali koliku želju i motivaciju imaju, te su ponovo nadmašili sami sebe za ovogodišnji „Socijalni dan“ i okupirali čak 2094 radna mjesta širom Bosne i Hercegovine. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe mijenjaju radnim mjestima. Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuju dnevnice u iznosu od 20KM. Novac koji se zaradi Socijalnim danom, uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine. Ovim projektom mladi dobijaju priliku da uče i steknu svoje prvo radno iskustvo.

Ove godine, 18.10.2019., učešće u Socijalnom danu uzelo je 2094 srednjoškolaca iz 52 lokalne zajednice. Naš lokalni tim Bugojno uspio je izlobirati ukupno 98 radnih mjesta i ponosno biti vodeći tim Socijalnog dana. Srednjoškolci su radili jednu cijelu smjenu i na jedan dan osjetili koliko je ustvari teško zaraditi vlastiti novac. Svi smo zadovoljni svojim učešćem u ovoj velikoj ASuBiH priči, uključujući i poslodavce bez kojih nista ne bi bilo moguće. Tradicija Socijalnog dana se nastavlja i ponovo smo dokazali koliku moć ima zajedništvo!

Posebno se zahvaljujemo i svim firmama, privatnicima i poslodavcima koji su nam pružili ovu šansu i ustupili određena radna mjesta!
Nemoj biti tih, reci ASuBIH!