Bugojno: Više od hiljadu korisnika kredita u CHF-u na varednoj skupštini zatražilo rješavanje njihovog problema

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Više od hiljadu korisnika kredita u švicarskim Francima (CHF) iz cijele Bosne i Hercegovine okupilo se danas u Bugojnu na vanrednoj Skupštini Udruženja “Švicarac” kako bi utvrdili smjernice budućeg djelovanja, nakon što je u posljednje vrijeme u nekoliko navrata osporavan njihov legitimitet.

Korisnici kredita u CHF-u danas su ličnim prisustvom i potpisima uputili zahtjev Konkurencijskom vijeću BiH da se očituje o njihovom problemu.

Zatražili su od Parlamenta Federacije BiH da konačno donese zakon koji je u proceduri, te izrazili spremnost na dogovor i sporazumno rješavanje problema sa bankom.

Zbog fizičke spriječenosti i nemogućnosti da prisustvuju današnjoj sjednici Skupštine većeg broja članova udruženja, nastavak sjednice i potpisivanja zahtjeva Konkurencijskom vijeću zakazano je za narednu nedjelju.

Press-konferenciju na kojoj će biti prezentirani zaključci sa današnje sjednice kao i presude donesene u korist korisnika kredita u CHF-u Udruženje “Švicarac” zakazalo je za utorak u Sarajevu, javila je RTV TK.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/