Bugojno uskoro dobija zimsko klizalište, savremenu fontanu, sunčani sat, 4 ljetne bašte i još mnogo toga

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Posljednjih dana aktuelizirali su se projekti uređenja KSC-a Bugojno, prvenstveno kada je u pitanju rekonstrukcija i uređenje platoa.Kako bi dobili što savremeniji projekat kojim će se obogatiti život grada i njegovih stanovnika, ovaj dio gradske zone uskoro će dobiti još neke nove sadržaje.

U KSC Bugojno, pokrenute su intenzivnije aktivnosti na rekonstrukciji unutrašnjih prostorija, tačnije krovnoj konstrukciji te će uskoro za ovaj projekat biti raspisan javni poziv za izvođenje građevinskih radova.Osim Općine, određena sredstva odobrena su i od strane resornog federalnog ministarstva. Aktualiziran je i projekat uređenja platoa KSC-a, te su se rodile nove ideje za proširenje projekta s nekim novim sadržajima. Iz tog razloga, jedan od glavnih učesnika ovog projekta, direktor KSC-a Vahid Duraković, zajedno s načelnikom općine Hasanom Ajkunićem, te predstavnicima resornih općinskih službi i javnih preduzeća, obišli su jutros plato KSC-a kako bi finalizirali ideje o novim aktivnostima u sklopu ovog projekta. U pitanju je postavljanje 4 ljetne bašte, izgradnja savremene fontane, sunčanog sata te izgradnja teniskog i košarkaškog igrališta čija će asfaltna podloga u zimskom periodu poslužiti kao klizalište.

Radovi na realizaciji navedenih aktivnosti trebali bi uskoro početi, o čemu će, kako ističe načelnik, javnost biti informisana, a s obzirom da se radi o velikom i zahtjevnom projektu ,trebao bi biti završen u narednoj 2018 godini.

Mersima Muminović / RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/