BUGOJNO: Upitno hoće li do ponedjeljka učenicima biti osiguran prijevoz

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Zbog nezavršene procedure za odabir prijevoznika, postoji bojazan da u ponedjeljak, kada počinje nova školska godina u Srednjobosanskom kantonu (SBK), neće biti osiguran prijevoz za učenike, upozoreno je na današnjoj sjednici kantonalne Vlade u Travniku.

Ministrica obrazovanja SBK-a Katica Čerkez pojasnila kako je problem nastao zbog toga što dio natječaja za odabir prijevoznika, zbog velikog broja žalbi, nije završen, što usporava proceduru.

Zbog toga je Vlada u četvrtak dala suglasnost za potpisivanje aneksa ugovora čime bi se omogućilo da prijevoz učenika osnovnih škola, do završetka tenderske procedure, obavljaju dosadašnji prijevoznici.

Zamolit ćemo prijevoznike da nastave s prijevozom djece do okončanja natječaja i nadam se da će djeca u ponedjeljak imati osiguran prijevoz. U slučajevima gdje je ova procedura završena potpisat ćemo ugovore s novim prijevoznicima — kazala je novinarima Čerkez.

Ministrica je naglasila da je jedno od rješenja za ovaj dugogodišnji problem da novac bude prebacivan na tekući račun roditelja, kako bi sami mogli izabrati prijevoznike.

Ovaj problem bi bio već riješen da imamo kvalitetno organiziran javni prijevoz. S obzirom na to da znamo kakav je prijevoz, Vlada je morala preuzeti na sebe i organiziranje prijevoza. Osigurali smo novac i razmišljamo o mogućnosti da na tekuće račune roditelja uplatimo novac, kao što radimo za djelatnike u tijelima uprave – naglasila je Čerkez.

Na sjednici Vlade je istaknuto kako pojedini prijevoznici omogućavaju prijevoz i djeci koja su od škole udaljena manje od četiri kilometra što je suprotno zakonu te predstavlja dodatni financijski problem.

Osim zamjerki na rad određenih prijevoznika, na sjednici Vlade bilo je riječi o kvaliteti i ispravnost vozila kojima se prevoze djeca, a ministar gospodarstva Sedžad Milanović rekao da je samo zahvaljujući božjoj pomoći sve u redu.

Vlada SBK-a dala je i suglasnost za prijem 21 pripravnika u Upravu policije MUP-a SBK-a i 200 volontera u kantonalnim tijelima uprave te je odredila tim za pregovore sa sindikatom.

Izvor: brzevijesti

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o