Bugojno: U Vrpeći i Bosanskoj pronađena opojna droga

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda su poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti uspješno realizovali više akcija u borbi protiv zloupotreba opojnih droga.

Naime, dana 11.09.2020.godine oko 19,20 sati u mjestu Vrpeći, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao K.N. rođen 1983.godine iz Kupresa, u kojem su kao putnici zatečeni B.J. rođen 1983.godine iz Kupresa i H.E. rođena 1993.godine iz Bugojna. Prilikom pregleda pomenutog vozila i osobe B.Š. pronađeno je deset kutija tableta Heptanon kao i 1 pvc vrećica žute praškaste materije, dok su kod osobe H.E. također pronađene dvije kutije navedenih tableta.

Također, uspješna akcija je realizovana u ulici Bosanska, općina Bugojno, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a oko 22,00 sati izvršili kontrolu i pregled osobe Z.Đ. rođen 1994.godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o