BUGOJNO: U stalna radna tijela Općinskog vijeća tj. komisije, izostavljene stranke SDP i DF (LISTA ČLANOVA KOMISIJA)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je održana 2. Redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno gdje je treća tačka dnevnog reda posebno izazvala burnu raspravu a to je: Prijedlozi odluka o osnivanju stalnih radnih tijela Općinskog vijeća. Ova tačka dnevnog reda je izglasana tako što je 16 vijećnika glasalo ZA dok je protiv bilo 6 članova (SDP i DF) koji nisu uvršteni u nijednu komisiju. Donosimo vam imena članova koji su izabrani u komisije:

a. Komisije za statutarna pitanja i propise (Predsjednik: Samir Šečić, članovi: Adnan Hozić, Halil Dedić, Nedžad Jusić i Marin Kajić)

b. Komisije za budžet i finansije (Predsjednik: Admir Ždralović, članovi: Armin Kurbegović, Berka Begović, Elma Idrizović i Igor Vrljić)

c. Komisije za pitanja mladih (Predsjednik: Ajdin Šečić, članovi: Haris Ibrahimović, Amela Čehaja, Amra Jusufbašić i Ana Dumančić)

d. Komisije za ravnopravnost polova (Predsjednik: Tanja Ivić, članovi: Elvedina Rustempašić i Melisa Čusto)

e. Komisije za praćenje poštivanja etičkog kodeksa članova Vijeća (Predsjednik: Nedim Balihodžić, članovi: Šefik Parić, Mahmut Al-Zawahre, Vedad Keško i Zdenko Antunović)

f. Komisije za poslove mjesnih zajednica (Predsjednik: Muradif Bušatlić, članovi: Ahmo Ljubunčić, Muhamed Basara, Mustafa Ugarak i Zdravko Antunović)

g. Komisije za rješavanje u drugom stepenu (Predsjednik: Majda Dautbegović, članovi: Emina Bajrić i Kuna Greta).

h. Komisija za provođenje javnog nadmetanja u postupku prodaje nekretnina u vlasništvu Općine Bugojno (Predsjednik: Salih Gurbeta, zamjenik: Nedžad Jusić, član: Admir Ždralović, zamjenik člana: Mustafa Ugarak, član: Zdravko Antunović i zamjenik člana: Mediha Alispahić).

Iz kluba SDP i DF smatraju da je nepravedno što u nijednoj komisiji nema nijednog člana pomenutih stranaka, pogotovo SDP koji je po broju osvojenih mandata u Općinskom vijeću na drugom mjestu. Podsjećanja radi SDP i DF u Općinskom vijeću zastupaju: Ale Helez, Midhat Palić, Vedrana Kisić, Admir Škandro, Viktor Dundović i Mithat Abazović.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/