BUGOJNO: U nedjelju počinje državno Taekwondo prvenstvo

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u zgradu općine Bugojno održana press konferencija povodom Taekwondo prvenstva Bosne i Hercegovine a koje će u našem gradu biti održano u nedjelju, 14. maja ove godine, u dvorani KSC-a.

Organizator i domaćin Taekwondo prvenstva Bosne i Hercegovine je Takwondo klub Bugojno. Predstavnicima medija,u ime glavnog sponzora općine Bugojno, prvi se obratio načelnik Hasan Ajkunić,te poželi dobrodošlicu učesnicima i gostima.

-Ovo je sport koji ima svoju tradiciju. Sjećam se pionirskih koraka Hamze Malbašića na pokretanju taekwodo kluba u našem gradu, a za 10 godina smo evo stigli do toga da budemo domaćin Državnog prvenstva. Ovo je sport iz kojeg je tri puta u posljednje proglašen najbolji sportista Bugojna koji je, kao reprezentativac naše zemlje, predstavljao naš grad i na Balkanskom prvenstvu- rekao je ovom prilikom načelnik Ajkunić te izrazio želju i najavio mogućnost da Bugojno u naradnom periodu u ovom sportu bude domaćin Balkanskog ili Evropskog prvenstva.

Amel Novalić, glavni trener Taekwondo kluba Bugojno, u svom obraćanju je istakao da takmičari ovog kluba spremni dočekuju prvenstvo i sa ciljem da ostvare što bolje rezultate u svim kategorijama, odnosno da što više medalja sa ovog prvenstva ostane u Bugojnu.

Hamza Malbašić, predsjednik Organizacionog odbora Prvenstva, na početku svog obraćanja zahvalio se medijima, načelniku Općine i sponzorima na podršci u organizaciji ovog, za klub i grad, značajnog sportskog događaja.

-Prijave su završene sinoć. Od uzrasta mlađih kadeta do seniora dolaze nam takmičari iz 24 grada, odnosno 35 klubova. Ukupno su prijavljena 443 takmičara, od kojih će neki nastupiti u dvije discipline te faktički imamo 473 prijave. Određen broj takmiča je mlađi, odnosno predstavljaju uzrast subkadeta, a sa njima imamo ukupno 509 prijava, rekao je Malbašić.

Inače, na Prvenstvu će biti zastupljene borbe, forme i kick, a odvijat će se na pet borilišta. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je u 10,00 sati.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/