BUGOJNO: U Gimnaziji održano Federalno takmičenje iz matematike (REZULTATI)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u Bugojnu u Gimnaziji održano Federalno takmičenje iz matematike. Veliki broj učenika je učestvovao na takmičenju koje je proteklo u veoma fer i korektnoj atmosferi.

REZULTATI:

U prvim razredima 4 učenika dijele prvo mjesto, a oni su: Amila Mujkić iz Sarajeva, Lamija Biogradlija iz Zenice, Berin Omić iz Zenice i Faik Tahirović iz Sarajeva.

U drugim razredima plasman je sljedeći: 3. Boris Belašević iz Sarajeva, 2. Lejla Skelić iz Sarajeva i 1. mjesto osvojio je Tarik Džaka iz Sarajeva. Pored ovih drugih razreda na bh matematičku olimpijadu pozvani su Bakir Goran i Ajla Šehović iz Sarajeva.

U trećim razredima plasman je sljedeći: 3. mjesto dijele Elmin Nuhanović iz Sarajeva i Nedim Unuzović iz Gradačca, 2. Adnan Šabanović iz Sarajeva, 1. mjesto Amar Kurić iz Sarajeva. Pored njih Milica Jokić iz trećeg razreda je pozvana na bh matematičku olimpijadu.

U četvrtim razredima plasman je sljedeći: 3. mjesto Adisa Bolić iz Sarajeva 1. mjesto dijele dva učenika Azur Đonlagić iz Tuzle i Ermin Mrkonja iz Sarajeva.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/