BUGOJNO: Švicarska deklasirala Makedoniju u borbi za peto mjesto

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Završeno je razigravanje od petog do osmog mjesta na petom međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu. Posljednji takmičarski dan pete edicije takmičenja otvorile su selekcije Bosne i Hercegovine i Katara. Ulog je bio sedmo, odnosno preptposljednje mjesto, a domaćin je očekivano slavio rezultatom 31:25 (14:12).

U borbi za peto mjesto, reprezentacija Švicarske je deklasirala Makedoniju rezultatom 38:20 (18:10). Umorna i desetkovana četa Nikole Matlievskog je bila razbijena od uvodnih trenutaka, borba je ličila na igru mačke i miša, a moćni Švicarci su pronašli prostora i za egzibicione akcije.

Ponovo je briljirao supertalentovani desni bek Mihael Kusio sa 13 golova (svih 13 iz igre). Rukometaš  koji u svojoj igri već sada  ima sve karakteristike velikog asa je obilježio ovaj turnir kao najbolji strijelac – u prosjeku 10.8 golova po meču. Odličan je bio i Noa Has sa sedam golova.

Na drugoj strani, u sastavu Makedonije danas nije bilo najboljeg igrača i strijelca Dimitra Dimitrioskog, što se itekako osjetilo u napadu. Najefikasniji su bili Krsteski sa šest, Jagurinoski sa pet i Petroski sa četiri gola.

Od 14.30, za treće mjesto će se boriti Hrvatska i Austrija, dok se od 16.15, u velikom finalu, sastaju Slovenija i Poljska.

balkan-handball.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/