BUGOJNO: Sutra šest godina od terorističkog napada u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Sutra se navršava šest godina od terorističkog napada na zgradu Policijske stanice i Policijske uprave u Bugojnu. U terorističkom napadu smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, teže je ranjena policijska službenica Edina Hindić, dok je još nekoliko policajaca lakše povrijeđeno. Također, na zgradi Policije u  Bugojnu pričinjena je velika materijalna šteta.

U povodu obilježavanja šeste godišnjice od pomenutog terorističkog akta u Bugojnu, sutra će s početkom u 10 sati brojne policijske, općinske i delegacije s viših nivoa vlasti položiti cvijeće i odati počast poginulom bugojanskom policajcu Tariku Ljubuškiću ispred spomen ploče u holu Policijske stanice, ispred spomen obilježja u parku kod Policijske stanice Bugojno, te na mezarju u Jakliću. Svoj dolazak u Bugojno najavili su i potpredsjednici Federacije Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Podsjećanja radi, u prvostepenom postupku, optuženi za teroristički napad na zgradu Policijske stanice i uprave Bugojno, Haris Čaušević-Oks bio je osuđen na kaznu zatvora od 45 godina, da bi u drugostepenom postupku 15. jula prošle godine ta kazna preinačena u kaznu dugotrajnog zatvora u trajanu od 35 godina.
Autor: Az. M.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/