BUGOJNO: Sutra šest godina od terorističkog napada u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sutra se navršava šest godina od terorističkog napada na zgradu Policijske stanice i Policijske uprave u Bugojnu. U terorističkom napadu smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, teže je ranjena policijska službenica Edina Hindić, dok je još nekoliko policajaca lakše povrijeđeno. Također, na zgradi Policije u  Bugojnu pričinjena je velika materijalna šteta.

U povodu obilježavanja šeste godišnjice od pomenutog terorističkog akta u Bugojnu, sutra će s početkom u 10 sati brojne policijske, općinske i delegacije s viših nivoa vlasti položiti cvijeće i odati počast poginulom bugojanskom policajcu Tariku Ljubuškiću ispred spomen ploče u holu Policijske stanice, ispred spomen obilježja u parku kod Policijske stanice Bugojno, te na mezarju u Jakliću. Svoj dolazak u Bugojno najavili su i potpredsjednici Federacije Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Podsjećanja radi, u prvostepenom postupku, optuženi za teroristički napad na zgradu Policijske stanice i uprave Bugojno, Haris Čaušević-Oks bio je osuđen na kaznu zatvora od 45 godina, da bi u drugostepenom postupku 15. jula prošle godine ta kazna preinačena u kaznu dugotrajnog zatvora u trajanu od 35 godina.
Autor: Az. M.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/