BUGOJNO: Šokantna ispovijest kandidata koji je konkurisao za sekretara Gimnazije Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na redakcijski mail portala Bugojno Danas, javio se kandidat (ime poznato redakciji) konkursa za sekretara Gimnazije Bugojno koji je objavljen 13.1.2017. godine u dnevnom listu “Dnevni avaz” i web stranici škole 14.2.2017. godine. Njegov dopis Vam prenosimo u cijelosti te vam dostavljamo dokazni materijal u prilogu koji nam je kandidat poslao, rang listu, odluku upravnog odbora, zapisnik sa sjednice upravnog odbora Bugojno kao i sam konkurs koji je izašao u januaru:

Jedan sam od 11 kandidata koji su učestvovali u konkursnoj proceduri provedenoj po osnovu prvobitnog konkursa od 13.1.2017. godine.

Poprilično me je iznenadilo kada sam na koncu dobio neobrazloženu odluku o poništenju konkursa.

Tim povodom obratio sam se rukovodstvu škole sa zahtjevom za pristup informacijama, tražeći od njih da mi dostave nekoliko dokumenata koji stoje u vezi s provedenom konkursnom procedurom.

Ono što me je nagnalo da Vas kontaktiram jeste vaš članak od 30.3.2017., u kojem je prenesen demant direktora škole.

U njemu direktor škole iznosi očigledno lažnu tvrdnju o tome da je predmetni konkurs poništen na zahtjev Kantonalnog prosvjetnog inspektorata, a zbog toga što je prvobitnim konkursom od kandidata traženo da dostave podatke koji se smatraju ličnim/privatnim, koje škola nije ovlaštena tražiti.

Direktor škole tu tvrdnju iznio je reagujući na članak u kojem ste iznijeli tvrdnju da je prvobitni konkurs nelegalno poništen, izvlačeći iz toga zaključak da se konkurs štima za nekog politički i/ili rodbinski podobnog kandidata.

Smatram da su navodi koje ste iznijeli u tom članku u potpunosti tačni, i kao jedan od učesnika konkursne procedure u potpunosti mogu potvrditi Vaše navode.

Javljam Vam se iz proste želje da Vam pomognem u Vašem novinarskom radu u pogledu rasvjetljavanja ovog kontroverznog slučaja.

U Zapisniku su decidno navedeni razlozi zbog kojih je UO škole poništio konkurs, pri čemu se uopšte ne spominje (dez)informacija koju je direktor škole Vama dostavio, a prema kojoj je konkurs poništen po nalogu Kant. prosvj. inspektorata.

Kao razlog za poništenje konkursa navedena je činjenica da je došlo do smanjenja broja učenika i usljed toga do povećanja tehnološkog viška među zaposlenicima škole, zbog čega škola više navodno nema potrebu za prijemom sekretara.

Da je takvo obrazloženje potpuno lažno i izmišljeno najbolja potvrda jeste činjenica da je isti konkurs ponovo objavljen, i to na temelju iste Saglasnosti resornog Ministarstva broj: 03-34-11/2016-591 od 4.1.2017. g. koja je data za objavljivanje prvobitnog konkursa.

Da je istinita tvrdnja direktora škole o tome da je konkurs poništen po nalogu Kant. prosvj. inspekt. onda bi Vam on zasigurno dostavio i odgovarajući akt tog organa, a kako bi dokazao tačnost te tvrdnje.

Činjenica da on to nije učinio, nego Vam je uputio samo šturi dopis u kojem ističe vlastito poštenje i ugled (!?) pozivajući se na renome škole, zapravo najslikovitije govori o tome da se radi o besramnoj laži i podvali.


http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/