BUGOJNO: Slučaj Pršljanica presuđen u korist Medžlisa Islamske zajednice Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Nakon skoro sedam godina sudskog spora oko vlasništva nad parcelom “Pršljanica”, postupak je okončan obaranjem tužbe u Kantonalnom sudu u Novom Travniku. Na ovaj način “spornih” osam dunuma zemljišta vraćeno je u vlasništvo Medžlisu IZ Bugojno. Tužbu su podnijeli Igor Lučić i drugi.

Došli smo do saznanja da je Kantonalni sud u Novom Travniku prije neki dan donio odluku kojom je odbacio tužbu tužitelja Lučić Igora i drugih i presudio u korist Islamske zajednice. Mi smatramo da je time pobijedilo pravo i pravda i da je Islamska zajednica uspjela u ovom sporu“, dodao je između ostalog advokat u predmetu “Pršljanica”, Haris Kaniža.

Hvala Bogu riješili smo još jedan veliki problem Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, već 6,7 godina smo na sudu sa Igorom Lučićem i drugima iza kojih je stajao gospodin Husein Smajić. Ovo je velika stvar za Medžlis Islamske zajednice Bugojno“, istakao je između ostalog predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, Haris Mujić.

Inače, pomenuta parcela oko pedeset godina se vodila kao vakufsko zemljište i svojina Islamske zajednice, a na osnovu dokaza među kojima je i kupoprodajni ugovor od 23. aprila 1932. godine. Ugovor je sklopljen između Ilije i Marijana Lučića i Fatime Šupa rođ. Pandžo, čija je zakonita nasljednica Ševala Pandžo kupljenu zemlju poklonila u hajr, kao opće dobro i vakuf džamiji u bugojanskoj mjesnoj zajednici Vesela.

Bugojno-danas.info/Az.M.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/