Bugojno: Ski-centar “Rostovo” omiljena destinacija posjetilaca

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

S temperaturom zraka od – 7 °C, koliko je izmjereno jutros u 7.00 sati, Bugojno je ponovo na spisku najhladnijih gradova u Bosni i Hercegovini.

Zbog smoga i magle, koja se zadržava veći dio dana, povećane su gužve u Službi Hitne pomoći, gdje pomoć traže, uglavnom, astmatičari, srčani bolesnici i građani s povišenim krvnim pritiskom.

Aktuelne vremenski prilike, ponukale su mnoge Bugojance da danas posjete neku od obližnjih planina, gdje je zrak čistiji a problemi te vrste manji.

Posebno atraktivna je lokacija rostovskog platoa, na kojem uobičajeno u dane vikenda boravi veliki broj građana i ljubitelja prirode, javlja Fena.

Brojne sadržaje posjetiocima nudi Ski-centar “Rostovo”, u kojem će za božićne i novogodišnje praznike boraviti brojni gosti iz naše zemlje i inostranstva.

– Novu 2016. ovdje će dočekati i mnogi Dalmatinci, Zagrepčani, te stanovnici drugih dijelova Hrvatske, kojima je Rostovo postala omiljena zimska destinacija, kazao je Rusmir Kurbegović, rukovodilac Ski-centra.

Po njegovim riječima, iako je sve spremno za start zimske sezone, zbog nedovoljnih količina snijega, još se nisu stvorili uvjeti da se skijaške staze i liftovi stave u funkciju.

– Visina snijega je oko 10 centimetara. Međutim, to ne umanjuje rostovsku idilu i ljepotu ovih prostora koju, na najbolji način, nadopunjuje Etno-selo “Babići”, naglasio je Kurbegović.

(Faktor.ba/Foto: Facebook)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/