Bugojno – prva retroaktivna općina u svijetu!

Bugojno
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Saopštenje za javnost OO SDP BiH Bugojno

Nakon što se decenijama Bugojno nalazilo na margini svih dešavanja u Bosni i Hercegovini i visilo na krajevima svih mogućih lista koje su mjerile uspješnost neke lokalne zajednice u našoj zemlji, aktuelna vlast, na čelu sa SDA, napokon se dosjetila kako da dođe na naslovnice svjetskih medija. Proglasili su Bugojno prvom i jedinom retroaktivnom općinom u svijetu!

Šta to u praksi znači – najbolje znanju njeni građani. Ovu laskavu titulu ponijeli su zato što su odlučili da studentima koje bi trebali stipendirati u toku samog studija – stipendiju isplate po okončanju te školske godine, ili da poljoprivrednicima koju su se cijelu godinu borili sa sušom, ionako mizeran poticaj, isplate na kraju godine kad im je urod, uslijed nedostatka sredstava, ionako propao. Također, za radnike nekadašnjih posrnulih bugojanskih nosilaca razvoja i općinska preduzeća koja se nalaze u velikim problemima – trenutno nemaju vremena. Valjda će se i za njih početi brinuti retroaktivno – kad im se više ne mogne pomoći, niti njihova preduzeća spasiti.

Onda i ne čudi što je nekada jedna od najrazvijenijih općina u Bosni i Hercegovini, sada među najnerazvijenijim i što odlazak cijelih porodica iz Bugojna u potrazi za boljim životom odavno ne predstavlja bilo kakvu vijest. Vijest ne predstavlja ni činjenica da je prvi čovjek Bugojna, Hasan Ajkunić, pravosnažno osuđen na 1 (jednu) godinu, zbog trgovine utjecajem i zloupotrebe moći, i dalje svijetla obraza stoji na čelu općinske administracije. Da iole kod njega postoji i zrnce morala i čestitosti sam bi dao ostavku, a da SDA-HDZ koalicija želi dobro svojim Bošnjacima i svojim Hrvatima za koje se samo deklarativno bore, likovi poput Ajkunića odavno bi bili u zatvoru, a ne na uslovnoj. Tragedija situacije u kojoj se Bugojno trenutno nalazi, upravo se ogleda u komediji koju s nama izvodi SDA vlast.

Općinska organizacija SDP BiH Bugojno ne može i ne želi da se Bugojno nastavi valjati u kaljuži korupcije, nepotizma i kriminala, u kojoj se ono čega bi se svaki pametan čovjek stidio – za SDA u Bugojnu predstavlja uspjeh i napredak! Zato je krajnje vrijeme da zaustavimo potpuno uništavanje Bugojna. Jer strpljenje je jedina stvar koje više nijedna poštena Bugojanka i Bugojanac nemaju, niti im strpljenje može SDA i Ajkunić retroaktivno vratiti.

OO SDP BiH Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o