BUGOJNO: Promotivno takmičenje u streljaštvu u prvoj osnovnoj školi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Tridesetog septembra 2016. godine od 14,00 do 18,00 sati u sportskoj Sali prve osnovne škole Bugojno (Hendek) održana je prezentacija Udruženja strijelaca „Kalin“ Bugojno i promotivno takmičenje u streljaštvu. Na ovome, prvom takmičenju koje je Udruženje „Kalin“ organizovalo, učešće je uzelo 75 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola iz Bugojna.

U dijelu prezentacije Udruženja, predsjednik Upravnog odbora Udruženja Edin Ramić je govorio o osnivanju Udruženja, programskim ciljevima, do sada realizovanim aktivnostima, te težišnim zadacima za naredni period. Kao težište rada Udruženja naznačeno je formiranje i opremanje streljane u objektima bivše kasarne „Admir LjubuškićŠutak“, te organizacija takmičenja i osposobljavanja učenika za gađanje zračnim puškama u svim osnovnim i srednjim školama Bugojna.

Posebna zahvalnost Udruženja upućena je direktoru preduzeća „Binas“ Bugojno gospodinu Ademu Huskiću, koje je osiguralo sredstva za kupovinu deset zračnih pušaka SLAVIA 634, te potpredsjednici Federacije BiH gospođi Meliki Mahmutbegović i načelniku općine Bugojno gospodinu Hasanu Ajkuniću koji kontinuirano podržavaju rad Udruženja. Zahvalnost je upućena i direktoru Prve osnovne škole Bugojno gospodinu Samiru Šečiću koji je omogućio održavanje ove prezentacije i promotivnog takmičenja u prvoj osnovnoj školi.

U organizaciji promotivnog takmičenja u streljaštvu, pored predsjednika Upravnog odbora Udruženja angažovali su se i iskusniji članovi Udruženja: Abdulah Jeleč, Ahmet Karadža, RaifImširović, Kemal Lipovac i Besim Ždralović, a u tehničkoj podršci Nedim Ramić i SenahidČehaja.

Nakon prvog kruga takmičenja, od 75 učesnika (najbolji je bio Faruk Bećirspahić sa 50 krugova), deset najboljih se takmičilo za prva tri mjesta ovog promotivnog takmičenja.

Za najbolje ostvarene rezultate u završnom krugu takmičenja diplomama su nagrađeni sljedeći učenici:

1.mjesto: Esad Muminović, učenik 3. razreda Srednje tehničke škole Bugojno,
2.mjesto: Dino Vrban, učenik 1. razreda Srednje tehničke škole Bugojno i
3. mjesto: Amina Ljubunčić, učenica 4. razreda Gimnazije Bugojno.

Nakon takmičenja članovi Upravnog odbora su izrazili zadovoljstvo uspješnom organizacijom i postignutim rezultatima i pozvali sve učesnike takmičenja, ali i sve učenike osnovnih i srednjih škola da u narednom periodu uzmu učešće u radu Udruženja.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/