BUGOJNO: Predstavljamo vam rukometno čudo porijeklom iz Prusca – Halil Jaganjac

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Kada neko sa 18 godina potpiše ugovor sa Paris Saint-Germainom, jasno je da se radi o velikom talentu, u šta su mogli da se uvjere svi oni koji gledaju turnir “Rukomet je moja budućnost” u Bugojnu. Riječ je o Halilu Jaganjcu koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Prošle godine na turniru u Bugojnu najbolji stijelac je upravo bio Halil.

Halil Jaganjac rođen je 1998. godine, visok dva metra i – ubojiti topnik s pozicije lijevog vanjskog.

Otac nam je iz Bosanskog Petrovca, a majka je rođena u Pruscu kod Donjeg Vakufa. Halil je rođen u Rijeci u Hrvatskoj jer nam je otac sa samo 17 godina stigao u Hrvatsku“, kaže Halilov brat Isak za portal Bugojno Danas.

Straha za budućnost hrvatskog rukometa nema, a jedan od glavnih razloga za takve hrabre činjenice je 18-godišnji Halil Jaganjac, dečko koji je iz hrvatskog drugoligaša sa 17 godina otišao u najbogatiji klub svijeta PSG. Najbogatiji klub na svijetu doveo ga je iz hrvatskog drugoligaša Kozale.

Halil trenutno nastupa u Bugojnu na međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost” gdje će pokušati sa svojim saigračima odbraniti naslov prvaka turnira od prošle godine.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o