BUGOJNO: POTRESNA ispovijest najduže zarobljenog logoraša iz Bosne i Hercegovine (VIDEO)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sulejman Pilić je rođen 1947. godine u Kupresu. Trenutno se nalazi u Bugojnu gdje boravi na odmoru. Mjesto prebivališta mu je u Americi, gdje živi sa ženom, djecom i unucima.

Sulejman je najduže zarobljeni logoraš iz Bosne i Hercegovine. U logorima je proveo 4 godine tokom rata. Za portal Bugojno-danas.info je ispričao svoje doživljaje i iskustva kojih se prisjeća iz nesretnih dana koje će pamtiti do kraja života.

Bio je prosvjetni radnik dugi niz godina u Kupresu i Bugojnu.

Sa svojih 70 godina kako priča za naš portal, odstranjeno mu je lijevo plućno krilo, a desno operisano. Rebra su bivala polomljena, ali su rane zarasle pa se samo žali na bolove u leđima. Svaki dan pije 7 tableta, 5 ujutro i 2 navečer.

Otkrio nam je puno užasnih detalja mučenja koje je proživljavao u logorima, a mnoge je i prešutio jer nema snage da ih izgovori.

Pogledajte video u prilogu:

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o