Bugojno: Policajci iz rijeke spasili djevojku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Policijski službenici PU Bugojno danas oko 15 sati izvukli su iz rijeke Vrbas djevojku Š.E.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su istakli da ne mogu potvrditi je li riječ o pokušaju samoubistva ili je djevojka slučajno pala u vodu.

Policajci Esmir Šljivo i Blaž Alvir, koji su obavljali redovnu patrolnu djelatnost, nakon prijave odmah su došli na mjesto događaja.

Dok smo dobili prijavu nismo tačno znali gdje je djevojka koju Vrbas nosi, svako minut smo dobijali informaciju gdje bi se mogla nalaziti. Javili su nam da je u blizini Kuljanskog mosta gdje smo se odmah i uputili. Nakon dolaska izašao sam iz vozila i vidio da Vrbas nosi nepoznato tijelo i da daje znakove života, u dužini od 20 metara ispred mene nalazila se djevojka. Ušao sam u Vrbas ne znajući dubinu rijeke jer je bila mutna, rijeka me je počela da nosi ali nisam odustajao. Došao sam do djevojke i okrenuo je prema sebi da vidim da li daje znakove života. U tom trenutku sam primjetio da je živa i javio kolegama Blaž Alvir i Amer Ahmetović koji su mi pomogli da djevojku izvučemo iz rijeke” – kazao je policijski službenik Esmir Šljivo za naš portal.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrdili su nam da je brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika djevojka spašena te da se nalazi van životne opasnosti.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/