BUGOJNO: Pokrivena kuća demobilisanog borca Emira Škiljana

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U okviru akcije koju je pokrenulo i koju vodi bugojansko Udruženje demobilisanih branilaca 1992. -1995. Centralna Bosna u naselju Drvetine postavljen je crijep na kuću Emira Šmkiljana.

Radovi od temelja do krova na kući demobilisanog borca Škiljana trajali su 10 radnih dana. Kao i u ranijim akcijama i na pokrivanju kuće učešće je uzelo više od 20 članova Udruženje demobilisanih branilaca iz našeg grada. Od protekle akcije na ploči do pokrivanja krova, po riječima Mirsada Palačkića, 26 pravnih i fizičkih lica dalo je doprinos u materijalu ili finansijskim sredstvima.

Ratni saborci gradnju kuće za svog bolesnog prijatelja počeli su prije 20 dana, i to materijalom koji su ranije obezbijedili Škiljani. Ova četvoročlana porodica za život zaradjuje od poljoprivrede, uglavnomuzgojem malina, a Emir je teško obolio i nedavnom mu je amputirana noga. Od početka rata u našoj zemlji 1992.godine Škiljani su selili 9 puta, a kuća koja je u izgradnji biće im deseto ognjište. Emir je ovom prilikom izrazio nadu da se više neće morati seliti, dok je saborcima uručio zahvalnicu za sve ono što su učinili za njegovu porodicu do sada.

Radovima na pokrivanju kuće za Škiljane prisustvovao je i Esudin Džafić, predsjednik Udruženja demobilisanih branilaca Tuzlanskog kantona. Po njegovim riječima slične akcije su protekle godine provedene i na području Tuzlanskog kantona, a ovom prilikom zahvalio se svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u akciji izgradnje kuće za porodicu Škiljan.

Naravno još ima dosta posla da se osigura barem nužni smještaj za porodicu Škiljan,ali više od 20 članova bugojanskog Udruženja demobilisanih branilaca nadaju se da će i to prevazići zajednički, i to u što kraćem roku.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/