Bugojno: Pijan bježao policijskoj patroli, a onda napao policajca

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Dana 17.04.2016.godine oko 02,50 sati policijska patrola PS Bugojno je u mjestu Vrbanja, općina Bugojno, pokušala je zaustaviti motorno vozilo marke Golf 2, registarskih oznaka E59-M-967, međutim vozač se oglušio na znakove koji su mu davali policajci i nastavio kretanje.

Policijska patrola je službenim vozilom sustigla navedeno vozilo u ulici 370. Slavne brdske brigade u Bugojnu i upotrebom svjetlosnih signala zaustavila vozilo. Obzirom da vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, isti je doveden u policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta.

U policijskoj stanici utvrđeno je da se radi o osobi O.M. rođen 1983.godine nastanjen u Bugojnu, kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u iznosu od 1,67 promila. Nakon što mu je saopćeno da je isključen iz saobraćaja i da će mu biti uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj O.M. je počeo sa psovkama, a zatim i napao jednog od policajaca, kojom prilikom mu je poderao dijelove službene uniforme, te sa stola oborio računar i druge predmete. Osoba je upotrebom fizičke snage stavljena pod kontrolu, te je nakon toga lišena slobode zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Po završetku kriminalističke istrage, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/