BUGOJNO: Kod tri osobe pronađene tri vrste droge

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Tokom proteklog vikenda nastavljene su pojačane aktivnosti koje provode pripadnici SKP MUP-a u cilju suzbijanja i spriječavanja KD iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tom prilikom na području Bugojna provedene su dvije odvojene akcije.

U mjestu Podgaj, općina Bugojno, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, izvršen je pregled osobe M.M. rođen 1994. godine, kod koje je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

U ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, pripadnici SKP MUP-a su u saradnji sa patrolom policije PS Bugojno, kod lica M.M. rođen 1995. godine i K.Z. rođen 1992. godine pronašli i oduzeli određenu količinu materije za koju se sumnja da je speed, hašiš i marihuana.

Protiv navedenih lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Navedene akcije nastavak su uspješnih aktivnosti, koje su prošle godine imale za rezultat oduzimanje veće količine narkotičkih sredstava, kojom prilikom je u samo jednoj akciji pronađeno i oduzeto oko 30 kg opojne droge marihuana.

URED KOMESARA

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o